معرفی انواع برنج ایرانی
تصاویر زیر تنها بخشی از برنج های آنلاین هستند
www.riceonline.ir
انواع برنج ایرانی
حسن سرایی ( صدری ممتاز ) – سالاری – دمسیاه – دم سفید – دم زرد – دم سرخ – هاشمی – علی کاظمی – شاه پسند
ارقام صدری از بهترین و مرغوبترین ارقام کیفی برنج بومی یا محلی کشور بوده که در استان گیلان و سایر نقاط کشور کشت می گردد.میزان پروتئین موجود در دانه برنج بالای ۸ درصد و در آزمون مالش بین دو کف دست,چربی بخوبی قابل لمس می باشد
برنج های پلاس + برنج های طارم اشرافی و درباری گیلان محصول انحصاری شرکت برنج آنلاین هستند
طارم اشرافی – طارم درباری – موسی طارم – طارم دیلمانی – سنگ طارم – طارم رشتی – اهلمی طارم – سنگ جو – طارم امیری – طارم محلی – رشتی سرد
ارقام طارم همانند صدری از بهترین و مرغوبترین ارقام کیفی برنج می باشد که مبدا آن در مازندران و نسبت به نوع صدری کمی کوتاه و چاق تر و برنج پخته شده آن ساعتها پس از پخت خوش خوراک و نرم باقی می ماند و در آزمون مالش بین دو کف دست نیز همانند برنج صدری چربی دانه قابل لمس است.
پیام مدیرعامل شرکت برنج آنلاین
روش ها و نکته های پخت برنج ایرانی
طرز پخت به روش آبکش ( البته پیشنهاد ما پخت برنج ایرانی فقط به صورت کته است )
۱- برنج را شسته و به همراه مخلوط نمک بیشتر و آب به مدت دو تا سه ساعت خیسانده و کنار میگذاریم .
۲- در یک قابلمه آب را تا نیمه پر کرده روی حرارت زیاد میگذاریم تا بجوشد.
۳- آب برنج خیسانده شده را خالی نموده و همراه با کمی روغن آنرا در آب جوش میریزیم و شعله را کم میکنیم.
۴- در قابلمه را گذاشته پس از چند دقیقه(زمانی که مغز برنج نسبتا نرم شد) یک استکان از آب و روغن روی برنج را برداشته و برنج را آبکش میکنیم(با آب ولرم).
۵- نمک برنج را اندازه میکنیم.
۶- قابلمه ی خشک را روی حرارت قرار داده برنج را درداخل آن میریزیم. یک استکان آب و روغنی که برداشته بودیم را روی آن میریزیم.
۷- درب قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم. وقتی که برنج بخار نمود، پارچه مخصوص دمکردنی را روی درب قابلمه قرار می دهیم. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر است.
یکی از نکاتی که در پخت برنج تاثیر گذار می باشد مدت زمان نگهداری برنج است. برنجی که مدت زمان خروجش از کارخانه حداکثر ۴۵ روز گذشته باشد، را اصطلاحاً “نو” نامیده و باید دقت بیشتری در پخت آن داشت. به عنوان یک توصیه کلی در پخت برنج نو بهتر است برنج را به مدت ۳ تا۵ ساعت به نسبت یک پیمانه برنج و دو پیمانه آب و افزودن نمک به میزانی که برنج کاملا شور شود، نگه داشت.
بعد از سپری شدن این مدت برنج را شسته و تعویض می نماییم و مجددا به همان نسبت (یک پیمانه برنج و دو پیمانه آب) اما این بار با نمک مناسب و لازم روی اجاق قرار داده و منتظر می مانیم تا قل بخورد. در زمان قل خوردن برای این که برنج نو بوده و به هم نچسبد و شل نشود و در عین حال قد بکشد با افزودن یک یا دو لیوان آب سرد به قابلمه، باعث ایجاد یک شوک (تنش) دمایی در برنج شده و بعد از این کار اجازه می هیم برنج دوباره به مرحله یکی دو بار “قل ” خوردن برسد سپس برنج را آبکش نموده و آماده پخت نهایی خواهد بود.
طرز پخت به روش کته
کته یک روش پخت برنج در آشپزی ایرانی و منسوب به استانهای شمالی ایران است. در این روش برنج با شعله آرام و بدون آبکش پخت میشود. کته معموﻷ با کباب و غذاهای محلی مانند مرغ با اناردون و مرغ با آلو سرو می شود.
برای تهیه کته خوب باید از برنج درجه یک و بهداشتی و سالم استفاده نمود چون در این روش شستشو ی کمتری انجام می گیرد و ارزش غذایی برنج حفظ می شود.
۱٫ ابتدا آب و نمک و روغن (به اندازه لازم) را روی اجاق قرار داده تا کاملا قل بخورد و بعد برنج را به آن اضافه میکنیم. وقتی آب برنج کشیدهشد، موقع دمکردنِ آن است.
۲٫ برنج را به شکل یک قله درمیآوریم.
۳٫ حرارت شعله را کم میکنیم و روی درب قابلمۀ برنج پارچه دمکنی میگذاریم.
۴٫ بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر است.
– هنگام پخت برنج آب را به اندازه استفاده کنید
زمانی که از آب بسیار زیادی برای پخت برنج استفاده می کنید، برنج شما چسبناک و چسبنده می شود.علاوه بر این، این مقدار آب زیاد بر ارزش غذایی برنج تأثیر می گذارد. از سویی دیگر، مقدار آب بسیار کم باعث سفت شدن برنج می شود. باید یاد بگیرید که از آب به مقدار کافی استفاده کنید و این میزان برنج است که به شما می گوید چه مقدار آب باید استفاده کنید. بطور کلی، برای هر نصف پیمانه برنج باید نصف پیمانه آب اضافه کنید. اگر از برنج قهوه ای استفاده می کنید، برای هر نصف پیمانه باید یک چهارم پیمانه آب اضافه کنید تا در پایان برنجی پف کرده داشته باشید.
– برنج را موقع پختن زیاد هم نزنید
اگر در فرآیند پخت برنج بین هم زدن ها وقفه ی زیادی بیفتد، گرما و بخار مورد نیاز برای پخت برنج از ظرف خارج شده و به هدر می رود ضمن آن که حرارت به طور یکسان به تمامی دانه های برنج نمی رسد. علاوه بر این، نباید پی در پی و بطور مکرر برنج را هم بزنید، زیرا این کار موجب ترکیب برنج با نشاسته اش شده و در نتیجه برنج را چسبناک می کند.
– هنگام پخت برنج حرارت را زیاد نکنید
زمانی که شروع به پخت برنج می کنید، دما را پایین تر و یا در حد متوسط نگه دارید. اگر دما یا شعله را زیاد کنید، آب به سرعت تبخیر می شود و برنج موجود در داخل ظرف فرصت لازم برای پختن را ندارد. شعله یا دمای بسیار بالا باعث می شود که برنج به خوبی پخته نشود و حتی امکان این وجود دارد که برنج شما بسوزد.
– دستورالعمل های عمومی برای پخت برنج
گاهی اوقات بکار گیری و انجام دستورالعمل های عمومی برای پختن برنج واقعا الزامی می شود. ممکن است برای پخت برنج های متفاوت با دستورالعمل های متفاوتی مواجه شوید و حتی ممکن است که بعضی پلوپزها و ظروف آشپزی برای پخت برنج دستورالعمل هایی را بیان دارند. این دستورالعمل های گوناگون موجب آشفتگی و سردرگمی شما خواهد شد. بنابراین، بجای بکار گیری این دستورالعمل های متفاوت، باید پختن برنج را با همان دستورالعمل های مرسوم و عمومی انجام دهید.
– نمک را در مرحله آخر پخت برنج بیفزایید
اکثر افراد در حین پختن برنج مقداری نمک به آن اضافه می کنند تا طعم و مزه ی بهتری برای غذایشان فراهم آورند. شکی نیست که افزودن نمک به غذا، طعم و مزه ی خاصی می دهد، اما افزودن نمک موجب می شود که برنج قبل از آنکه به عمل آید شکسته شود. تنها اندکی نمک به برنج اضافه کنید و مابقی آن را در انتهای مرحله پخت به آن بیفزایید.
– در قابلمه را زمان پخت برنج ببندید
باز گذاشتن در قابلمه هنگام پخت برنج، باعث افزایش دمای آب در مدت زمان بیشتری شده و احتمال باز شدن دانه های برنج را افزایش می دهد.
– برنج را قبل از پخت خیس کنید
قرار دادن برنج در آب سرد، مدتی قبل از آغاز پخت آن باعث می شود تا مقداری از نشاسته برنج در آب حل شده و کم شود. همین امر باعث می شود تا دانه های برنج هنگام پخت کمتر به یکدیگر بچسبد و به اصطلاح قد بکشد.
خواص برنج ایرانی
پیشگیری از بیماریهای کُشنده با برنج سفید و قهوهای
وقتی که صحبت از خواص یک ماده غذایی میشود باید این نکته را در نظر گرفت که نحوه پخت آن ماده غذایی و میزان مصرف آن نیز مهم است در خصوص برنج باور کلی جامعه بر روی چاق کنندگی و مضر بود مصرف برنج برای انواع بیماری استوار شده است که صحیح نیست؛ برنج در صورت پخت صحیح و مصرف متعادل میتواند یکی از سالمترین مواد غذایی آشپزخانه شما باشد.
مزایای برنج برای سلامتی انسان در برگیرنده توانایی آن برای فراهم اوردن انرژی فوری و سریع، تنظیم و بهبود اجابت مزاج، تثبیت کردن سطح قند خون، کندتر کردن فرآیند پیری است. با اینحال برنج میتواند منابع ضروری ویتامین B ۱ برای سلامت انسان را نیز فراهم آورد.
سایر مزایای برنج شامل توانایی آن برای افزایش سلامت پوست، افزایش متابولیسم، کمک به هضم، کاهش فشار خون، کمک به کاهش وزن، بهبود سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر بیماریهای قلبی و سرطان است.
برنج در بیشتر فرهنگها یک ماده غذایی اصلی است و برای افراد مهم است. مزایای متعدد این ماده را میتوان در بیش از ۴۰۰۰۰۰ گونه مختلف از آن که در سرتاسر جهان موجود است پیدا کرد. برنج فرآوری نشده زیاد تحت تاثیر فرایندهای مختلف قرار نمیگیرد و دارای ارزش تغذیهای بالایی است. با اینحال برنج سفید فرآوری میشود و به همین خاطر مزایای کمتری دارد.
چرا باید برنج بخوریم؟
برخی از مزایای برنج برای سلامتی انسان در ادامه بیان شده است:
منبع خوبی از انرژی است
از آنجایی که برنج کربوهیدرات خوبی دارد میتواند به عنوان سوخت برای بدن عمل نماید و به عملکرد طبیعی مغز کمک کند. همانطور که میدانید کربوهیدراتها برای متابولیزه شدن توسط بدن ضروری هستند و میتوانند به انرژی تبدیل شوند. ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی متعدد باعث افزایش عملکرد و فعالیت متابولیکی تمامی اندامها میشود و میتواند سطح انرژی را افزایش دهد.
عاری از کلسترول است
مصرف برنج برای سلامتی شما عالی است، زیرا حاوی چربیهای مضر، کلسترول و سدیم نیست. این ماده بخش خوبی از رژیم غذایی متعادل محسوب میشود. هر غذایی که بتواند مواد مغذی را بدون داشتن اثرات منفی فراهم اورد تاثیرات زیادی برای سلامتی خواهد داشت. سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم به کاهش چاقی کمک میکند و میتواند عوارض مرتبط با اضافه وزن را کاهش دهد. برنج یکی از مواد غذایی است که به طور گسترده در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا میتواند افراد را در مقادیر کم سیر کند و سالم نگه دارد.
از سرطان پیشگیری میکند
دانه کامل برنج همچون برنج قهوهای سرشار از فیبرهای نامحلول است که میتواند از بدن در برابر سرطانهای مختلف محافظت کند. بیشتر محققان و دانشمندان بر این باورند که فیبر نامحلول برای محافظت از بدن در برابر توسعه و متاستاز سلولهای سرطانی مفید و ضروری است. فیبر در برابر محافظت و دفاع از سرطان روده و مقعد مفید است. با اینحال، علاوه بر فیبر، برنج آنتی اکسیدانهای طبیعی همچون ویتامین C، ویتامین A، ترکیبات فنولی و فلاوونیدی دارد که به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند یا آنتی اکسیدانها را تحریک میسازند و از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. رادیکالهای ازاد محصول فرعی متابولیسم سلولی هستند که میتوانند اسیب جدی به اندامهای بدن وارد کنند و باعث تبدیل سلولهای سالم به سلولهای سرطانی شوند. افزایش سطح آنتی اکسیدانهای بدن ایده خوبی است و مصرف برنج بهترین راه برای انجام اینکار است.
برنج از پوست مراقبت میکند
متخصصان بر این باورند که پودر برنج را میتوان به صورت موضعی برای درمان برخی از مشکلات پوستی مورد استفاده قرار داد. در برخی از قسمتهای هند، آب برنج برای درمان پوست ملتهب مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبات فنولی موجود در برنج و به خصوص برنج قهوهای یا برنج وحشی، خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند برای تسکین التهاب و قرمزی مفید باشد. اینکه برنج به صورت موضعی اعمال شود یا مصرف گردد زیاد مهم نیست. موادی که از برنج مشتق میشوند میتوانند شرایط پوستی مختلفی را بهبود ببخشند. خاصیت آنتی اکسیدانی آن میتواند ظهور چین و چروک را به تعویق بیندازد و سایر نشانههای پیری را کندتر کند.
برنج قهوهای یکی از موادی است که سطح مواد مغذی بالایی دارد و میتواند رشد و فعالیت انتقال دهندههای عصبی را تحریک نماید و از پیشگیری از آلزایمر مفید باشد. گونههای مختلفی از برنج وحشی نیز میتواند آنزیمهای محافظت کننده از اعصاب را در مغز تحریک کند و مانع از تاثیر رادیکالهای ازاد و سایر سموم خطرناک گردد. این موضوع میتواند در پیشگیری از آلزایمر و دمانس مفید باشد.
به هضم کمک میکند و خاصیت ادرار آوری دارد
پوست برنج یک داروی موثر برای درمان دیستانتری است. برخی از افراد بر این باورند که پوست گیاه سه ماهه برنج خاصیت ادرارآوری دارد. چینیها نیز بر این باورند که برنج میتواند اشتها را افزایش دهد، بیماری شکمی را درمان کند و تمامی مشکلات گوارشی را بهبود ببخشد. برنج به عنوان یک ماده ادرار میتواند به کاهش وزن کمک کند، سموم را از بدن دفع نماید و وزن اضافی آب را کمتر نماید. محتوای فیبر بالا در برنج میتواند به اجابت مزاج کمک کند و از بدن در برابر سرطانهای مختلف محافظت نماید و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
برنج سرشار از ویتامین است
برنج منبع عالی از ویتامینها و مواد معدنی همچون نیاسین، ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین است. این ویتامینها بنیان و اساس متابولیسمهای بدن، سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکردهای کلی اندامهای بدن است.
به سلامت قلبی عروقی کمک میکند
روغن سبوس برنح خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و میتواند با کاهش سطح کلسترول خون به سلامت قلبی عروقی کمک کند. قبلا در مورد مزایای قلبی عروقی فیبر صحبت کردیم. برنج وحشی و قهوهای بهتر از برنج سفید خواهد بود، زیرا پوست برنح پر از مواد معدنی است.
برنج میتواند جلوی یبوست مزمن را بگیرد. فیبر نامحلول در برنج به عنوان یک اسفنج نرم عمل میکند و میتواند به اجابت مزاج کمک نماید. برنج قهوهای و برنج با دانه کامل دارای فیبر نامحلول زیادی هستند. با اینحال، برای تسکین یبوست بهتر است آب زیادی نوشیده شود. همچنین مصرف غذاهای پر از فیبر توصیه شده است. بیماران دیابتی باید برنج قهوهای را در رژیم غذایی خود بگنجانند که در برگیرنده سطح پایینی از شاخص گلیسمی هستند. کمتر از یک پیمانه از برنج قهوهای در روز میتواند ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را فراهم کند و به تولید انرژی کمک نماید. برنج قهوهای برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی مفید است.
راه تشخیص برنج هاشمی
چگونه برنج هاشمی را از میان سایر ارقام ایرانی تشخیص دهیم؟ مرغوب ترین کیفیت این محصول کجا تولید می شود؟ پاسخ را با ما بیابید.
فرض کنید که می خواهید برنج بخرید و فروشنده ادعا می کند که محصولش هاشمی مرغوب است و شما در سدد این هستید که تشخیص دهید راست می گوید یا خیر؟
• مناسب ترین راه برای تشخیص چیست؟
• برنج هاشمی مرغوب چه خصوصیات متمایزی با سایر ارقام ایرانی دارد؟
• نشانه های ظاهری برای تشخیص این محصول اصیل گیلان چیست؟
ظاهر برنج هاشمی باید استخوانی، باریک و معطر باشد و قد آن باید حدود ۸ میلیمتر بوده و نوک پریدگی هایی ناشی از فرآوری داشته باشد.
برنج هاشمی چند ساعت بعد از پخت نیز به راحتی قابل خوردن بوده و اصلا خشک و غیر قابل مصرف نیست و باید توجه داشت این خصوصیت را فقط هاشمی، زرد دم، دم سیاه و علی کاظمی دارا هستند.
بنابراین مناسب ترین راه برای تشخیص اصل بودن برنج هاشمی پختن آن است و باید ببینیم که در پخت چگونه به عمل می آید.

تفاوت برنج تازه با کهنه
با این همه راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد.
این روزها پیدا کردن برنجی که یاد برنجهای اصیل ایرانی را در یادمان زنده کند، کار سختی شده است. حالا بازار برنج در انحصار محصولاتی است که از کشورهای دور و نزدیک به ایران میآیند و قیمت نسبتا مناسبشان طرفداران آنها را هم زیاد کرده است. بیشتر این برنجها خوب قد میکشند، بعضیهایشان هم عطر خوبی دارند اما اغلب آنها پس از پخت طعم ندارند و مثل دانههای پلاستیکی، شق و سفت میشوند.
تقلب هم در بازار برنج فروشی زیاد است و حتی اگر دقت هم بکنی باز برنجهای مخلوط به اسم برنج یکدست را به خانه میبری ولی با این همه راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد.
همیشه میگویند برنج کهنه بهتر از برنج نو است برای همین برنجهای قدیمی گرانتر از برنجهای محصول امسال هستند. علت این مساله نیز این است که برنج هم،مانند هردانه دیگری در ابتدا مقداری آب دارد که پس از برداشت و خشک کردن آن، آب درونش تبخیر میشود. وقتی دانه برنج خشک، سفت و فشرده باشد هنگام پختن به خود آب جذب میکند و حجمش اضافه میشود و به اصطلاح ری میکند.
از یک پیمانه برنج ریدار خوب حدود ۳ پیمانه چلو درمیآید. این در حالی است که برنج نمدار ری نمیکند. برای همین است که صرف با خرید برنج کهنه است و طبیعتا نتیجهای نیز که از آن حاصل میشود، بهتر است. ولی تشخیص دادن اینکه چه برنجی مرغوب است، خودش تخصص میخواهد ولی یک اصل کلی میگوید برنج اعلای انباری، خشک، باریک، سخت و نیمه بلوری است و زیردندان به آسانی خرد نمیشود. پس هنگام خرید برنج چند دانه از آن را زیر دندان له کنید و وقتی این کار با سختی انجام شد، معلوم است که برنج نو نیست.
برای تشخیص عطر و طعم برنج نیز یک مشت کوچک از آن را میان کف دو دست خوب بمالید و روی آن با دهن بدمید ـ یا به اصطلاح «ها»کنید ـ و سپس بو بکشید اگر برنج عطر داشته باشد خودش را نشان میدهد. این کار را به روش دیگری نیز میتوانید انجام دهید یعنی چند دانه از برنج را در دهان ریخته بجوید و مزه آن را بچشید.
بیشتر برنجهای موجود در بازار دانههای شکسته یا به اصطلاح نیمدانه دارند که پس از پخت بر کیفیت برنج اثر میگذارند. پس اگر میخواهید برنجی یکدست و بدون نیمدانه داشته باشید کمی از آن را در کف دست بریزید و سپس دقت کنید که از میان دانهها چند درصد نیمدانه است. با این آزمایش یکدست بودن برنج (یعنی مخلوط نبودن) را هم میتوانید معلوم کنید. این نکته مهمی است و یکدستی برنج بسیار اهمیت دارد زیرا مدت پخت هر برنج با نوع دیگر فرق دارد و برنج مخلوط را نمیتوان خوب از آب درآورد.
پس از خرید برنج نوبت به رعایت نکاتی ظریف برای نگهداری بهتر از آن میرسد. یادتان باشد برنج باید در جای خشک انبار شود. گرمای عادی تابستان به برنج صدمه نمیزند ولی رطوبت آن را خراب میکند پس محل انبار کردن برنج باید دور از هرگونه آب و رطوبت باشد. انواع آفتها ممکن است داخل برنج شوند، از آن تغذیه کنند و درون دانههای آن تخم بگذارند.برای جلوگیری از حمله این آفتها میتوان مقداری نمک کوبیده روی برنج ریخت وآن را زیرو رو کرد تا لایهای از نمک روی دانههای برنج را بپوشاند. همچنین میتوان روی ظرف برنج را با پارچه پوشاند تا هم بخار آب از آن خارج شود و هم آفت تازهای داخل آن نشود
تفاوت برنج های کشت اول و کشت دوم و چین دوم
برنج کشت اول
کشت اول برنج در تمام استان ها از فروردین ماه آغاز شده و نهایتا در مرداد ماه برداشت می شود. این کشت در حالت خلاصه شامل آماده سازی بذر، تهیه خزانه، آماده سازی زمین، پاشیدن بذر ها در خزانه، نشا، وجین، سم پاشی و برداشت برنج می شود. چند سالیست که در بعضی شهرهای شمالی علی الخصوص فریدونکنار و حومه آن، کشاورزان پس از برداشت کشت اول به سرعت اقدام به آماده سازی زمین و نشا مجدد برنج می پردازند که بذرهای آن را از یک ماه قبل آماده کرده اند.
برنج کشت دوم
مراحل نگهداری و کشت دوم برنج همانند کشت اول می باشد و تفاوتی از این لحاظ ندارند. برداشت این برنج نیز در ماه آبان انجام می شود. نگهداری این برنج در ابتدا نیاز به آب زیادی دارد، چرا که نشای آن در اوج گرمای مرداد ماه انجام می شود و بخار سطحی آب در این زمان بسیار زیاد است. به همین دلیل تنها کشاورزانی که از قابلیت آبیاری زمین خود به واسطه چاه مجزا یا نزدیکی به رودخانه با آب دائمی مطمئن هستند اقدام به کشت دوم می کنند.
کشت دوم بر خلاف نظر معدودی افراد، از پخت و عطر بهتری نسبت به کشت اول برخوردار است. بهره وری از آب باران پاییزی و آفتاب متفاوت آن به عقیده بسیاری، طعم برنج کشت دوم را بهتر می کند. همچنین به دلیل اینکه فاصله آخرین سم پاشی کشت دوم تا برداشت آن، زمان بیشتری نسبت به کشت اول به طول می انجامد در نتیجه برنج سالمتری از این حیث شمرده می شود. نحوه عملکرد سم های آفت کش مانند سم کرم ساقه خوار به این گونه است که سم پس از استعمال، در بافت گیاه برنج نفوذ می کند و کرم های ساقه خوار پس از مصرف قسمت کمی از ساقه های برنج، از بین می روند. اما در این سم پس از مدتی در بافت گیاه کم شده و در نهایت از بین می رود. طولانی بودن این زمان در کشت دوم ضامن سلامتی بیشتر برنج است.
برنج چین دوم :
بسیاری از کشاورزان برنج پس از برداشت کشت اول، زمین را به حال خود رها میکنند یا احیانا با ادوات کشاورزی ساقه های ایستاده برنج را تا سطح زمین خم می کنند. در صورت آبیاری زمین در این حالت چه با آب چاه و چه با آب باران، ساقه های جدید از ریشه های برنج دوباره جوانه زده و رشد می کنند. در صورت نگهداری مناسب و استفاده از کود، می توان برنج حاصل از این روش را بیشتر کرد. بعضی از کشاورزان برای افزایش محصول چین دوم یا اصطلاحا دونوج از سم پاشی نیز استفاده می کنند. برنج حاصل از این روش نیز پخت بسیار خوبی دارد اما به کیفیت برنج کشت دوم نمی رسد. در حالت کلی کیفیت برنج چین دوم که در استان گیلان به آن راتون نیز گفته می شود، به نوع نگهداری آن بستگی دارد. در صورتی که هیچ گونه نگهداری از برنج چین دوم صورت نگیرد و به صورت دیمی محصول بدهد کیفیت و مقدار بازدهی این برنج نیز بالطبع پایین خواهد بود. به این برنج در استان مازندران برنج جگل نیز گفته می شود

شناسه یکتا
عضو اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی
کد رهگیری وزارت بهداشت و درمان

با افتخار MADE IN IRAN

عضویت در خبرنامه پیامکی
توجه :
کاربرانی که عدد 11 را برای لغو عضویت از لیست مخاطبان شرکت برنج آنلاین به سامانه پیامکی 982155680696+ ارسال نموده اند ، برای اضافه شدن مجدد به لیست مخاطبان شرکت برنج آنلاین عدد 12 را به همین سامانه ارسال نمایند و در صورت داشتن هرگونه سوال با پشتیبانی در ارتباط باشند
خبرگزاری شرکت برنج آنلاین

سوپر اپلیکیشن برنج آنلاین



شرایط و ضوابط خرید از برنج آنلاین
کلیه محصولات شرکت برنج آنلاین 10 روز از زمان تحویل برنج دارای ضمانت برگشت می باشند
برای مشاهده شرایط و ضوابط برنج آنلاین کلیک کنید
توجه : کلیه محصولات شرکت برنج آنلاین فقط از طریق سایت شرکت برنج آنلاین به فروش می رسد